Julkaistu: 15.08.2023 23.16

Sarjakärki odotetun vahva

Nopsa oli saada otteluun vahvan etulyöntiaseman, kun vierailijoiden maalivahti Riku Koskelan pelatessa rohkeasti ulkona maalilta, ottelun kärjessä avannut Rasmus Rainikka käytti empimättä tilaisuuden hyväkseen. Valitettavasti nostossa ei ollut tarpeeksi voimaa maaliviivan ylittämiseen puolustuksen ehtiessä ajoissa väliin. Vierailija AskU heräsi tähän ja pitikin palloa selvästi kotijoukkuetta enemmän koko ensimmäisen puoliajan. Nopsan saadessa pallon, vierailijat odottivat kärsivällisesti virhettä johon iskeä ja ryövätä peliväline haltuunsa onnistuen tässä hyvällä prosentilla. Nopsan peli oli säntäilyä ja virhealtista suorittamista kenttätasapainon ollen täysin kadoksissa. 19.minuutilla AskU siirtyi ansaitusti johtoon läpisyötön vapauttaessa Jeri Kyyhkysen läpiajoon, mistä mies ei erehtynyt, 0-1. Jälleen kerran vastustajan johtomaali vapautti Nopsan osittain puristuksesta ja Sebastian Parkkosella oli puolittainen tilaisuus tasoittaa peli yllättävällä laukauksella hieman boksin ulkopuolelta. Vedossa ei ollut tarpeeksi kierrettä kohti takakulmaa ja etukulmaan lopulta suuntautunut laukaus oli helppo poimittavaksi. Nopsalla oli onneakin matkassa, sillä askolalaisilla oli useampi paikka lisätä johtoaan. Palloa siivottiin maaliviivan tuntumasta, maalin eteen suuntautuneet syötöt kaatuivat huonoon viimeistelyyn ja laukauksissa keskittyminen suoritukseen petti. Tässä välissä Kasperi Rainikka oli lähellä tasoitusta. Harmittavasti pallo osui ylärimaan ja siitä viivan väärälle puolelle. Muutamat kuuluisat sentit alas ja tasoitus olisi ollut varma. Juuri ennen puoliajan loppua AskU teki 0-2, jollaista ei saisi päästää. Nopsan maalipotkun suuntautuessa keskiviivan yli kukaan omista ei mennyt palloon, minkä AskU-puolustajan pukkasi eteenpäin Nopsan kenttäpuolelle. Keskikentältä lähtenyt syöttö vapautti Jeri Kyyhkysen toistamiseen läpi, tällä kertaa puoliksi mutta riittävästi ohittamaan hyvän ottelun pelanneen Luca Eskelisen, joka aiheesta ripittikin kenttäpelaajia.

Toinen puoliaika oli oiva todiste siitä, miksi sarjakärki AskU on matkalla kohti nelosta. 13 pelaajalla otteluun lähtenyt vierasjoukkue käytännössä jäähdytti oman hyökkäyspelinsä ottaen Nopsan hyökkäykset vastaan hätäilemättä missään vaiheessa, vaikkakin Kasperi Rainikalla oli heti alkajaiksi mahdollisuus kaventaa lukemat siinä onnistumatta. Nopsa piti palloa, mutta ei löytänyt asetta muurin murtamiseen. Miika Leinosellakin oli paikka jos toinenkin, mutta Jäppärä-ottelun tavoin ruuti oli edelleen märkää. Nopsa nosti ottelun loppua kohden riskitasoaan ja 0-3 maali 81.minuutilla sinetöi ottelun lopullisesti, kun yksi vastahyökkäyksistä päättyi Matti Hautalaan varmaan viimeistelyyn. Viimeisellä minuutilla sama mies teki illan toisensa ja loppulukemat 0-4 koristivat uusittua tulostaulua.

Yhteenveto
Sarjakärjen ja tyvipään joukkueiden pelillinen ero näkyi lopulta viimeistelyssä ja rutiinissa. AskU:n peli oli valmiin näköistä ja jokainen tiesi mitä kentällä pitää tehdä. Nopsa menetti tauolla hyökkääjä Konsta Kosolan FC Kuusysiin ja joukkue on tuskaillut maalinteon kanssa kahdessa ottelussa. Kausi on lisäksi ensimmäinen valmentajakaksikon alaisuudessa, jolloin peli-indentiteettiä ollaan vasta luomassa, mutta merkkejä paremmasta on nähtävissä tappiosta huolimatta.

Pelaajavalmentaja Jani Korhonen teki paluun kokoonpanoon eikä tauko näkynyt missään. Jani toi rauhallisuutta ja tarvittavaa pelinohjausta kentälle pelaten virheettömästi, jolloin muuta vaihtoa pelin parhalle ei löydy. Yleisön suosikiksi kuulemma nousi Rasmus Rainikka pelatessa kärjessä, joten kenties hänen annetaan yrittää uudelleen.

Seuraavan kerran pelataankin vasta 25.8 klo 19, kun vieraaksi saapu kotkalainen KyPa. Ottelu alkaa epävirallisesti tuntia aikasemmin koko perheen tapahtumalla, josta saa hyvät alkulämmöt itse ottelua varten.