Julkaistu: 04.08.2023 16.49

Edustukselle tappio syysavauksessa

Nopsa avasi syyskierroksena matkustamalla Järvelän Jäppärän vieraaksi Kärkölään. Kevätkauden kohtaaminen päättyi 4-4 lukemiin, josta kaksi pistettä enemmänkin ei olisi ollut vääryys, joten ryöstöretki oli edessä.

10.minuuttiin mennessä kaksi asiaa olivat varmoja: Jäppärän pieni, lojaali mutta äänekäs kannustusjoukko tunnusti väriä läpi ottelun ja ottelun erotuomarin linja oli kyseenalainen. Muutama kortti nousi turhankin helposti, vastapainona muutamat selkeät rikkeet jäivät laputtamatta saati puhuttelematta, unohtamatta hämmentävää elekieltä. Tuomari oli kuitenkin tasapuolinen molempiin suuntiin, oikeiden ja väärienkin tuomioiden kohdalla.

Ensimmäisellä puoliajalla tapahtumia riitti. Kahdesti Jäppärän maali hylättiin paitisioina, maalivahdit kummassakin päässä esitti erinomaisia torjuntoja, vapaapotkuja sekä maaleja. Mitä pidemälle ottelu eteni, sitä enemmän fyysiset otteet kasvoivat ja tasamaan kukkulan kuningasta sai hakea. Ensimmäiset viisi minuuttia Nopsa sai pidettyä hallinnan itsellään, jonka jälkeen punaisen langan kadotessa ensimmäinen puoliaika oli Jäppärän. 8. minuutilla Jäppärä sai kevyesti tuomitun vapaapotkun 16-alueen ulkopuolelta, mutta Sami Tammisen vapaapotku meni pallonmitan yli maalin. 17 minuutilla oikealta lähtenyt rajaheitto avasi Nopsa puolustuksen ja Atte Järvelä siirsi isännät 1-0 johtoon. Rasmus Rainikalla oli mahdollisuus tasoittaa ottelu vapaapotkusta, mutta Ilkka Aaltonen sai riittävästi sormia eteen pallon paukahtaessa ylärimaan. Noin 30.minuutin kohdalla taivas repesi ja vettä tuli kuin Esterin...vartin ajan kastelleen kauttaaltaan kaiken mahdollisen. Kun nopsalaiset siirsivät varusteitaan puun alle, kuin tyhjästä isäntien 2-0 maali syntyi Jussi Länsitalon toimesta. Rapotin kirjottaja oli pakotettu kysymään tapahtuneen ja maalivahti Luca Eskelinen kertoi maalista näin: “Keskikentältä heitettiin nätti pallo pystyyn ja hyökkääjä juoksi puolustuksen selän takaa ottaen pallon haltuunsa viimeistellen vasempaan kulmaan.” Nopsakin ehti vielä ennen puoliaikaa kaventamaan ottelun, kun Aatu Asikaisen keskitys oikealta laidalta ohjautui nätisti Jäppärä-puolustajan kautta ohi maalivahti Ilkka Aaltosen. Nopsan muut parhaat paikat siunaantuivat Miika Leinoselle ja Onni Ulmaselle, mutta hyvä maalivahtipeli ja pallon ajautuminen heikommalle jalalle vesittivät lisäosumat. Puoliajalle lähdettiin lukemissa 2-1.

Toisella puoliajalla sekä kenttä että miehet muuttuivat sateen myötä raskaimmiksi, tosin sateen vähentäessä kitkakerrointa nähtiin lukuisia liukutaklauksia. Kumpikin joukkue sai luotua tasaisesti maalipaikkoja molempiin päihin Jäppärän ollessa kenties lähempänä maalintekoa. Ottelun loppupuolella Nopsa nosti enemmän hyökkäystä, joka antoi Jäppärälle aseet vastaiskuihin, mutta Nopsa-puolustus oli riittävän ripeä estämään vaarallisimmat hyökkäykset Luca Eskelisen hoitaessa loput. Onni Ulmasella oli mahdollisuus tasoittaa ottelu hyökäten keskeltä edeten aina 16-alueen sisälle, mutta puolustajan oikeaoppinen liuku esti tämän, valitettavasti kolaten samalla maalivahdin lasaretin puolelle joka linkutti ikävän näköisesti kohti vaihtopenkkiä. 84.minuutilla kapteeni Mikko Salminen oli pakotettu rikkomaan Jäppärä-hyökkääjää ja toisen keltaisen myötä hänen ottelunsa oli ohitse. Miika Leinosella oli vielä tilaisuus tasoittaa ottelu, mutta verkon heiluessa väärältä puolelta Kärkölään jäivät kolme pistettä. Samat miehet ensimmäiseltä puoliajalta saivat parhaat maalintekomahdollisuudet, valitettavasti tänään ei ollut heidän päivänsä.

Yhteenveto
Jäppärä pelasi omilla vahvuuksillaan ja kotikenttäetu oli merkittävä tässäkin tapauksessa. Nopsa oli aloittanut harjoittelun pari viikkoa aiemmin pidettyään sitä ennen kuukauden tauon, joka eittämättä näkyi peliotteissa. Pallotuntuma oli kateissa helppojen syöttöjen ollessa puulaakitasoa liikkeen ollessa puutteelista, ellei jopa seisahtunutta. Ilmatilaa joukkue sai hallittua ja puolustus pelasi hyvin muutamaa lapsusta unohtamatta. Tasapeli ei olisi ollut vääryys ja näillä otteilla ei kolmea pistettä ikinä ansaita.

Ottelun parhaaksi voisi helposti nimetä puolustuksen, tosin Rasmus Rainikan otteet kentällä koko 90min jäivät parhaiten mieleen. Mikko Salminen pelasi loistavasti ulosajosta huolimatta ja Jere Kangasniemen 45min oli virheetöntä suorittamista. Jos Jere olisi pelannut koko ottelun, olisi hän ollut kiistatta ottelun paras.

Perjantaina 11.8 klo 19 Nopsa saa vieraita Askolasta, kun sarjakärki AskU saapuu Urheliukeskuksen nurmelle. Kioski palvelee, katsomo on katettu ja ääntänne tarvitaan.