Julkaistu: 10.05.2023 21.10

Edustukselle kauden avausvoitto!

Tappiollisen AskU-ottelun jälkeen harjoituksissa valmennus painotti perusasioita ja otteluun valmistautumisen merkitystä. Opintojen kertuas näkyikin ottelun ensimmäisellä neljänneksellä, jolloin pallo pysyi enimmäkseen vierailija FC Kapinan päädyssä. Ottelun avausmaali nähtiinkin jo 3.minuutilla, kun toista ottelua miesten edustuksessa pelannut Onni Ulmanen syötti Konsta Kosolan läpi maalintekoon. Pian tämän jälkeen Nopsalla oli mahdollisuus mennä jo 2-0 johtoon kulmapotkusta, kun takakulmasta noussut Sergei Keihänen pääsi puskemaan edessään tyhjä maali. Harmittavasti pusku suuntautui eteenpäin suoraan toiselle tolpalle, jossa pallo jäi elämään maaliviivan ja jalkaviidakon keskelle, josta FC Kapina lopulta sai pallon siivottua pois. Useampaan otteseen Nopsa hätyytti vierailijoiden maalia useaan otteeseen, paikoitellen rohkeasti kokeillen onneaan kauempaakin. Alkurynnistyi näkyi puoliajan loppua kohden ja Nopsa vaihtoi jalkapallosta kaviourheiluun, antaen vastustajalla mukavalta muttei vaaralliselta etäisyydeltä vapaapotkuja kohti ensimmäistä ottelua kapteeninauha kädessä pelaavaa Luca Eskelistä. Tilanne puoliajan jälkeen 1-0.

Toinen puoliaika alkoi FC Kapinan painostuksella ja Nopsalla oli vaikeuksia saada yksinkertaisia syöttöjä perille, hyvä jos edes palloa puolenkentän yli. Pieni tauko kieltämättä näkyi hitaassa ajattelussa ja puutteellisena liikkeenä, joka kostautui vasemman laidan puolustajan harhasyötöstä FC Kapinan Leevi Karialho saatuaan pallon pussitti varmasti 50.minuutilla tasoituksen 1-1. Tasoitusmaali toi kaivattua ryhtiä Nopsaan ja 55.minuutilla nähtiin kenties ottelun komein maali. Nopsa sai sivurajan tuntumasta vapaapotkun, jonka Sebastian Parkkonen onnistui omien sanojensa mukaan antamaan vahingossa korkeana takatolpalle täydellisesti, johon Konsta Kosola sai päänsä väliin tehden illan toisena. Hattutemppua lämpimässä tiistai-illassa häneltä ei nähty, sen sijaan neljä ratkaisevaa syöttöä Onni Ulmasen neljään maaliin. Huolimatta FC Kapina maalivahdin Lauri Järvilehdon hyvistä vastaantuloista huolimatta, Onni malttoi viimeistelyn kanssa kolmessa maalissa ja 5-1 maalissa riitti oikein ajoitettu liuku puolustajan edestä. Nopsalle lopulta selvä voitto lukemin 6-1. Emil Niutaselle ja Kasper Kosolalle erityismaininnat rajaheitoista, jotka pohjustivat 4-1 ja 5-1 maalit.

B-junioireiden 07-syntynyt Jere Anttila teki debyyttinsä edustuksessa parantaen esitystään ottelun loppua kohden tunnustelevan ensimmäisen puoliajan jälkeen. Jere oli alustamassa 4-1 maalia hyvällä juoksulla laitaa pitkin saatuaan rajaheiton sekä vetopaikan saatuaan käytti aina tilaisuutensa. Tolppaa lähemmäksi ei tällä kertaa päässyt ja pari muuta kelpo laukausta oli kliinisyyttä vailla, kaikenkaikkiaan lupaava esitys tulevaisuutta ajatellen. B-junioireiden valmentajat Jani Kumpulainen ja Jorma Anttila ansaitsevat suurtakin suuremmat kiitokset hyvin tehdystä työstä junioireiden hyväksi ja yhteistyöstä edustuksen kanssa tässä vaiheessa.

Ottelun parasta valitessa tilanne oli erittäin vaikea. Tällä kertaa 2+4 tehot mättänyt Konsta Kosola juuri ja juuri päihitti Onni Ulmasen 4+1 tehot. Molempien peliä edesauttoi merkittävästi hyvin pelannut keskikenttä, jotka loivat jatkuvasti mahdollisuuksia kaksikolle maalintekoon.

Ensi viikolla joukkue matkaa Kotkaan ja tälläkään kertaa ei päästä Arto Tolsa -areenalle siellä pelattavan Cup-ottelun vuoksi. Uusi aika ja paikka on Kilpisen Tekonurmella helatorstaina 18.5 klo 19:00.