Julkaistu: 25.04.2023 23.59

Kotiavaus pistejakoon

Miesten vitosen lohko 8 saatiin käyntiin Urheilukeskuksen Tekonurmella, jossa Nopsan vieraaksi saapui Jäppärä Järvelästä. Vuosi sitten samat joukkueet kohtasivat pelaten 3-3 ja niin ikään tämäkin kohtaaminen päättyi pistejakoon.

Nopsalla oli pieniä käynnistysvaikeuksia ottelun alussa ja 5 minuutin kohdalla Nopsan puolustuksen tuijottaessa palloa ilman aikeita puuttua, Jäppärän Liekola korjasi pallon talteen sijoittaen varmasti 0-1. Vieraiden johtomaali herätti Nopsan ja pari minuuttia avausmaalista maltilla pelatun hyökkäyksen jälkeen Aatu Asikainen tasoitti Onni Ulmasen läpisyötöstä 1-1:een. Tasoituksen jälkeen Nopsa piristyi halliten ottelua, mutta lukuisat puolittaiset tilanteet eivät realisoituneet maalin muodossa. 18.minuutilla Nopsan puolustuksen koomailu jatkui, Tamminen kiitti ja lukemat 1-2. Maalin myötä Nopsa piristyi uudelleen ja 22 minuutilla nähtiin tasoitus saman parivaljakon toimesta lähes samanlaisella maalilla. Peli pysyi tasaisena kunnes 36 minuutilla Tamminen iski illan toisen saatuan pallon laidalta boksin rajalle sijoittaen tarkasti riman alle hölmistyneen puolustuksen ja hyvin laukauksessa mukana olleen Luca Eskelisen. Puoliajan lopulla nähtiin kiistanalainen rike boksissa, jossa päätyrajaa pitkin noussut Miika Leinonen kaadettiin ja pallo pilkulle. Sama mies sijoitti voimakkaalla laukauksella tarkasti ensimmäinen puoliajan lukemiksi 3-3.

Toisella puoliajalla Nopsa oli helisemässä ja hermostuneisuus näkyi huonona pallonkäsittelynä. Kotijoukkueen onneksi pallon sattui pomppimaan suotuisasti ilman vaarallisia maalintekomahdollisuuksia vieraille. Hyvää ottelua pelannut, B-juniori-ikäinen Onni Ulmanen oli lähellä viedä kotijoukkueen ensimmäistä kertaa johtoon läpiajonsa päätteeksi, harmillisesti pallo meni niukasti ohi oikean tolpan. 65.minuutilla Nopsa siirtyi ensimmäistä kertaa johtoon, kun Miika Leinosen lähettämä keskitys putosi sopivasti alas boksin reunalle, vieraiden kommunikaation pettäessä Konsta Kosola otti pallon haltuunsa siirtäen pelivälineen tyhjään maaliin lukemiksi 4-3. Johtomaalin myötä Nopsa innostui hyökkäämään lisää yrittäen varmistaa kolmea pistettä ja hyvistä paikoista huolimatta maaleja ei enää nähty. Sen sijaan vieraillijat tulivat ensimmäistä ja viimeistä kertaa tasoihin, kun läpisyöttö keskeltä päästi ensimmäisen puoliajan maalissa pelanneen Järvelän läpiajoon, joka rauhassa sai muutettua lukemat 4-4. 82 minuutin Leinonen meni turhan kovaa tilanteeseen osumatta pallon ja kopsahduksen saattelemana nähtyään punaista korttia hänen ottelunsa oli ohitse. Vajaalukuisuudesta huolimatta Nopsa yritti tehdä ottelun viimeisen maalin ja J-P Salmella oli tilaisuus tähän, mutta vieraiden maalivahti Kokkonen torjui lähes varman maalin läheltä maaliviiva.

Yksittäisinä nostoina mainitaan maalivahtien Eskelisen ja Järvelän lähes identtiset yhden käden game saver -torjunnat, jokseekin Eskelisen vastaava oli ilmavampi ja enemmän nurkasta otettu. Vieraat saivat myös kaksi vaparia hyvästä paikasta, viimeistelyn tällä kertaa ontuessa. Kotijoukkueesta on mahdotonta löytää epäonnistujia jokaisen pelatessaan taitojaan vastaamalla tasolla, tosin Onni Ulmasen debyyttiä miesten edustuksessa ei voi olla hehkuttamatta liikaa.

Ensi viikolla torstaina klo 20:30 4.5 Nopsan matkustaa AskU vieraaksi poikkeuksellisesti Söderkullaan Sipooseen isäntäjoukkueen kentän remontin vuoksi.