Heinolasta pisteet Nopsan mukana Nastolaan
MiehetJulkaistu: 19.08.2024 19.16

Heinolassa pelattiin torstaina 15.8 tasainen ottelu Heinolan palloilijoiden (HP-47) ja Nastolan Nopsan välillä. Nopsan voittomaali nähtiin varsinaisen peliajan lopussa ja pisteet matkasivat Nastolaan numeroin 2-3.

Lähtökohdat otteluun olivat haastavat usean pelaajan ollessa puolikuntoisena. Nopsa sai otteluun kuitenkin loistavan alun kun 5. peliminuutilla Konsta Kosola nousi vasemmasta laidasta ja syötti maalille nousseelle Riku Immoselle, jonka jalasta pallo lipui tolpan kautta maaliin.

Viisi minuuttia myöhemmin Oskari Rainikan lähettämä vapaapotku 30 metrin tuntumasta jäi pyörimään maalinedustalle ja Rasmus Rainikka pääsi lähietäisyydeltä vetämään, mutta pallo ajautui HP:n maalivahdin syliin.

Kova prässi tuotti heinolalaisille palkinnon kun HP:n taskuraketti Seyawash Masudi riisti pallon Nopsan alueella ja nakkasi pallon ohi Nopsan maalivahti Luca Eskelisen kun ottelua oli pelattu vajaa parikymmentä minuuttia.

40. peliminuutilla Rasmus Rainikka teki laadukkaan nousun topparin paikalta syöttäen Kosolalle, joka vapautti Immosen puolittaiseen läpiajoon, mutta HP:n maalivahti torjui pallon kulmapotkuksi. Tauolle mentiin 1-1 lukemissa.

Toisen puoliajan alussa Nopsan Ville Jokela kokeili yläriman kestävyyttä, mutta maalia ei jatkotilanteesta syntynyt.

65.minuutilla HP siirtyi johtoon Masudin laukoessa pallon alakulmaan. Nopsa ei tilanteesta lannistunut ja ainoastaan neljä minuuttia myöhemmin hyökkäysalueelle noussut Samuel Luomaa oivalsi puolustajien välin ja vapautti Eetu Heleniuksen. Puolustaja ei päästänyt Heleniusta vetopaikalle, vaan repi tämän nurmen pintaan rangaistuspotkun arvoisesti. Kosola laittoi pallon alakulmaan tasoittaen ottelun.

73. minuutin kohdalla HP:n puolustaja kaatoi Kosolan, mutta selvisi tempusta keltaisella kortilla vaikka oli tilanteessa alimmainen pelaaja. Vapaapotku hyvästä paikasta kilpistyi muuriin.

Ottelun tempo säilyi eikä kumpikaan joukkueista tyytynyt tasatilanteeseen. Heinolalaisten mahdollisuus johtoon tuli 83.minuutilla kun kotijoukkue sai vapaapotkun hyvältä sektorilta. Keskitys kuitenkin ajautui suoraan Eskelisen syliin.

Muutaman minuutin kuluttua Helenius nosti hyökkäystä keskialueella ja puolustaja pysäytti hänet ajamalla voimalla kylkeen varoituksen arvoisesti. Helenius lähetti vapaapotkun rangaistusalueelle, jossa tilanteeseen noussut Luomaa pääsi puttamaan 2-3 voittomaalin.

Heinolalaisten pelityyli oli Nopsalle vaikea. HP-47 pelasi pitkiä palloja Nopsan puolustuslinjan taakse nopeille hyökkääjille. Heinolalaisten puolustuksen kovaotteiset topparit eivät päästäneet Nopsan hyökkääjiä helpolla.

Nopsa pelasi kurinalaisesti joukkueena vastustajan hermokontrollin ollessa koetuksella. Joukkueesta on kehittynyt vahva viimeisen vartin joukkue. Aiemmasta heikkoudesta on siis tullut vahvuus.

Valmentaja Mari Kivelän nostot ottelusta:

Kasperi Rainikka pelasi hienon ottelun keskikentällä. Viljo Sipiläinen pelasi laitapuolustajana kliinisesti. Konsta Kosolan prässi ylhäällä oli tehokasta. Puolustamisesta koko joukkue sai kehuja.