Nopsan miehet kärsivät karvaan tappion!
Julkaistu: 01.06.2023 09.10

1 / 1

Nopsan miehille karvas tappio paikallisderbyssä

Nopsa kohtasi keskiviikkona Fc Kuusysi/2:n Radiomäen illassa. Pelissä oli kova lataus ja molemmat joukkueet lähtivät tappelemaan voitosta tosissaan, kuten paikallispelin henkeen toki kuuluukin. Kuusysi oli kevätkaudella kärsitystä tappiosta suivaantuneena vahvistanut rivejään muun muassa Nopsan edustuksessa pitkän uran aikaisemmin tehneellä Tero Kinnusella.

Nopsalla ei ollut alla vielä yhtään treeni- tai pelitapahtumaa nurmella ja alustaan oli totuttelemista. Ensimmäisellä puoliajalla molempien joukkueden peli oli melko verkkaista pallon pyöriessä totuttua hitaammin vieraalla alustalla. Nopsa pääsi pariin otteeseen laukomaan maalietäisyydeltä vetojen päätyessä kuitenkin maalivahti Petteri Enqvistin syliin tai ohi maalista. Läheltä piti-tilanne koettiin myös Oskari Rainikan antaman huikean kulman myötä, josta Mikko Salminen pääsi hyvin treenatun kulmatilanteen myötä puskemaan kohti maalia. Maalivahti Enqvist oli kuitenkin hereillä ja sai pallon näppeihinsä. Kaiken kaikkiaan Nopsa vastasi ensimmäisen puoliajalla värikkäämmästä pelistä. Ensimmäisen puolikkaan ainut tilastomerkintä tuli Konsta Kosolalle keltaisen kortin muodossa kiitoksena vastustajan laitapakin taklaamisesta.

Toinen puoliaika mentiin enemmän Kuusysin viedessä peliä. Syötöt eivät meinanneet osua omille ja pelin rakentelu jäi haaveeksi. Nopsan vahvuutena ei ole ilmassa pelaaminen, mutta varmasti hitaan kentän provosoimana peli muistutti ajoittain enemmän tennistä pallon lennellessä päästä päähän, eikä palloa saatu kunnolla pyörimään omille missään vaiheessa. Kolmikko Asikainen-Kosola-Leinonen tekivät yläkerrassa parhaansa, mutta vastustajan puolustus vei tänään pidemmän korren. Nopsan heittämällä jännittävimmät hetket koettiin tänään toisen erän puolivälissä, kun laitapuolustajana pelannut Emil Niutanen teki nousun boxiin ja oli vähällä ratkaista pelin, mutta pallojäi kuitenkin pyörimään jalkoihin vedon sijaan. Niutanen pelasi heittämällä oman parhaan pelinsä ja teki vastustajan kovin odotuksin varustetusta Tero Kinnusesta lähes näkymättömän. Kun peliä oli pelattu 85 minuttia Kuusysi sai kulmapotkun Nooa Arvajan heittämänä. Pallon pyörittyä hetken maalin edustalla, pääsi Markus Sääski tökkäämään pallon tolppien väliin, ohi Nopsan puolustuksen ja maalivahti Eskelisen. Nopsa ei enää tästä noussut ja peli päättyi lopulta kirvelevään 0-1 tappioon.

Pelin kovinta antia olivat molempien joukkueiden vahvasti pelanneet puolustajat. Nopsasta kolme tähteä ansaitsi Emil Niutanen jo aiemmin läpi käydyillä saavutuksillaan. Kaksi tähteä menee Mikko Salmiselle, joka totuttuun tapaan pelasi erittäin vahvaa peliä kovalla asenteella läpi koko ottelun. Yksi tähti kuuluu Jukka-Pekka Salmelle, joka jaksoi taistella ansiokkaasti molempiin suuntiin koko pelin ajan keskikentällä. Erityismaininta maalivahti Luca Eskeliselle, jonka peli on ollut nousujohteista koko kauden ajan. Sen verran pelistä jäi hampaan koloon, että Nopsa toivottaa riemulla Kuusysin tervetulleeksi syyskierroksella Urkan tekonurmelle tasaamaan tilejä.

Kuva: Päivi Tukia (c)