Tietosuojasuostuminen
Julkaistu: 19.03.2018 00.00

Tietosuojasuostuminen

Jopox-järjestelmä on valmistautunut tulevaan tietosuoja-asetukseen, joka tuo myös urheiluseuroille vaatimuksia henkilötietojen hallinnointia koskien. EU:n uusi tietosuojaasetus astuu voimaan 25.5.2018. Jopoxin palvelussa käyttäjiä pyydetään antamaan seuralleen tietosuojasuostumus joko sähköisesti Pukukopissa omalla välilehdellään tai Jopox-mobiilisovelluksen kautta. Jokaisen käyttäjän tulee antaa suostumus seuralleen viimeistään 10.4. mennessä.

Pelipaikassa pyydetään myös suostumus henkilötietojen käsittelyyn, pelipassia ostaessa.

Alalla ohjeita jopoxilta

Kysymyksiä tietosuojasuostumusten keräämisestä:

Onko suostumus annettava joka kausi erikseen?

Suostumus ei ole kausikohtainen, vaan se annetaan kerran. Mutta henkilö voi halutessaan muuttaa aiemmin antamaa suostumustaan Tietosuoja-välilehdellä.

Pitääkö Pukukoppiin lähettää kutsu uudestaan?

Ei pidä, jos Pukukoppi on jo ollut käytössä. Toiminnot jatkuvat normaalisti. Ainoa ero on, että 20.3. alkaen Pukukoppiin siirryttäessä palvelu edellyttää vastaamaan tietosuojasuostumukseen.

Kun Pukukoppi on jo joukkueella systemaattisesti käytössä, on suostumusten antaminen ja kerääminen hyvinkin yksinkertaista ja suoraviivaista.

Mistä ylläpitäjä löytää ja antaa salassapito- ja tietojenkäsittelysuostumuksen?

20.3. päivityksen jälkeen ylläpitoon siirryttäessä näytölle ponnahtaa automaattisesti ikkuna, jossa suostumus annetaan.

Onko tietosuojasuostumuksen antamiseen pakko käyttää Pukukoppia?

Ei ole. Tietosuojasuostumuksen voi seura kerätä haluamallaan tavalla, mutta manuaalisestikin kerätyt suostumukset tulee tallentaa Jopoxin ylläpitoon. Suostumuksen kerääminen sähköisesti Pukukopissa on huomattavasti helpompaa.

Mitä jos suostumusta ei 10.4. mennessä ole annettu? Missä määrin henkilön tietojen käsittely Jopoxissa estyy?

Mikäli henkilön suostumusta ei ole määräaikaan mennessä annettu, henkilön kaikkia tietoja ei voida enää järjestelmässä käsitellä.
Jossain määrin seuran perustoiminnot pystytään hoitamaan vaikka suostumusta ei olisi annettu, mutta tämä vaatii vielä tarkennuksia.
Lisätietoja

Jopoxin sivuilta http://www.jopox.fi/ajankohtaista/tarkeaa-tietoa-e...

Palloliiton sivuilta https://www.palloliitto.fi/jalkapalloperhe/palvelu...

Seuran uusimmat