Voitto paikalliskamppailusta
MiehetJulkaistu: 24.08.2024 13.40

Tiistaina 20.8 pelattiin Nastolan urheilukeskuksessa paikalliskamppailu FC Kuusysin kakkosjoukkueen saavuttua Nopsan kotikentälle. Nopsa lisäsi runsaslukuisen kotiyleisön edessä johtoaan lohkon kärkipaikalla voittamalla ottelun numeroin 3-1.

Ottelu alkoi tunnustellen ja hermostuneita harhasyöttöjä nähtiin molemmilta joukkueilta. Nopsa sai ensimmäisen tilanteen 10. minuutin kohdalla kun Oskari Rainikka lähetti laadukkaan kulmapotkun, johon velimies Rasmus pääsi puskemaan, mutta pallo meni hieman maalin ohi. Nopsan avausmaali syntyi jo 12. minuutilla kun J-P Salmi käynnisti hyökkäyksen vasemmalta laidalta tarjoten pallon Ville Jokelalle, joka lähetti vasemmasta jalasta laatukeskityksen löytäen Konsta Kosolan, joka ohjasi pallon maalin. Kosola puski pallon uudelleen verkkoon jo muutaman minuutin kuluttua, mutta tilanne liputettiin paitsioksi.

FC Kuusysin ensimmäinen kunnollinen maalipaikka syntyi vapaapotkusta, jonka lähetti entinen tenavatähti Konsta Hietanen, mutta Luca Eskelinen oli maalillaan valppaana ja torjui pallon kulmapotkuksi.

Nopsan 2-0 maali syntyi 41. minuutin kohdalla rangaistuspotkusta Kosolan sijoittaessa illan toisen maalinsa.

Kuusysi kavensi juuri ennen puoliaikaa niin ikään rangaistuspotkusta. Nopsan puolustuksessa sattui kommunikaatiokatkos, jota seurasi puolustajan rike. Hietanen laukoi rankkarin voimalla maaliin ja tauolle mentiin 2-1 lukemista.

Tauon jälkeen Nopsa aloitti vahvasti lisäämällä johtoaan Jokelan vapauttaessa Kosolan vasemmalta laidalta. Kosola sinetöi hattutemppunsa sijoittamalla lähietäisyydeltä pallon alatakakulmaan ohi vierasjoukkueen maalivahti Petteri Enqvistin.

56.minuutilla vierasjoukkueen Hietanen löysi keskityksellään boksissa olleen Niki Heleniuksen, jonka laukaus nousi reilusti yli maalin. Nopsalla oli muutamia paikkoja ottelun lopulliseen ratkaisuun, mutta lisäosumia ei syntynyt.

Kuusysi sai otetta 70. minuutin kohdalla ja loi hyvän maalipaikan Tero Kinnusen noustessa oikealta laidalta syöttäen keskelle Hietaselle, joka edelleen jakoi pallon taidokkaasti kantapäällään Loodus Romanille, mutta Eskelinen oli tilanteessa hereillä ja teki tärkeän torjunnan.

Nopsa sai nopeasta hyökkäyksestä luotua tilanteen Kuusysin pitäessä hallintaa ja onnistui kuin varkain hankkimaan rangaistuspotkun. Eetu Helenius asteli pallon taakse ja laukoi sen ylärimaan, eikä irtopallosta maalia saatu, joten 3-1 lukemat pysyivät.

86.minuutilla Samuel Luomaa liukui pallontavoittelutilanteessa keltaisen kortin arvoisesti. Luomaalla oli kortti ensimmäiseltä puoliajalta, joten Nopsa pelasi viimeiset minuutit vajaalla miehityksellä. Varsinaisen peliajan tullessa täyteen Kuusysin Markus Sääski latasi pallon ylärimaan, mutta tämän lähemmäksi vierailijat eivät päässeet kavennusta. Nopsan voittoputki kasvoi jo kahdeksan ottelun pituiseksi.