Nopsalle tärkeä vierasvoitto
MiehetJulkaistu: 10.06.2024 11.53

Nopsan kausi jatkui 6.6. pelatulla vierasottelulla Järvelän Jäppärää vastaan. Jäppärä on ollut vuosien saatossa hankala vastustaja Nopsalle ja aiemmat ottelut olivatkin päättyneet pistejakoon tai Jäppärän voittoon.

Nopsa aloitti ottelun vahvasti ja maalipaikka nähtiin jo ensimmäisessä hyökkäyksessä. Kasperi Rainikan laukaus ei kuitenkaan osunut maalipuiden väliin. Nopsa hallitsi ottelutapahtumia ensimmäisen vartin ajan ja onnistui luomaan useita maalipaikkoja.

Ottelutapahtumien vastaisesti maalinteon aloitti kuitenkin Jäppärä ensimmäisestä kunnollisesta maalipaikastaan. Jäppärä sai kulmapotkun 20. peliminuutilla eikä Nopsan purkupallo onnistunut, vaan rangaistusalueen reunalta osunut Miska Leppäsalo huudatti kotiyleisöä 1-0 maalilla.

Nopsa ei tilanteesta lamaantunut, vaan jatkoi tilanteiden luomista, josta palkintona kulmapotku 27. peliminuutilla. Oskari Rainikan lähettämän kulmapotkun ohjasi Ville Jokela näyttävästi maaliin tasoittaen lukemiksi 1-1.

Konsta Kosolan vahva haasto rangaistusalueen sisällä 37. peliminuutilla päättyi puolustajan rikkeeseen, josta ansaitusti rangaistuspotku Nopsalle. Kosola laukoi pallon verkon perukoille ja näin Nopsa siirtyi ottelussa johtoasemaan.

Ensimmäisen puoliajan loppupuolella Nopsan maalivahti Luca Eskelinen esitti loistavan triplatorjunnan kulmapotkun jälkitilanteesta. Keskityspallo lähetettiin kohti Nopsa maalia, jossa Jäppärä hyökkääjä ohjasi pelivälineen taidokkaasti toiselle, jonka laukauksen Eskelinen torjui. Tästä seuranneet jatkopallot hoituivat Eskelisen näyttävillä refleksitorjunnoilla. Tauolle päästiin Nopsan 1-2 johtoasemassa.

Toinen puoliaika alkoi ensimmäisen tapaan vahvasti nastolalaisten kommennossa kun heti puoliajan alussa Sebastian Parkkonen eteni hyvälle maalintekosektorille. Laukaus painui harmittavasti vasemmalta puolelta maalin ohi. Janne Niukkanen pääsi 55.minuutin kohdalla yrittämään maalintekoa, mutta 1-2 lukemat pysyivät taululla.

Jäppärä pääsi hiljalleen peliin mukaan ja onnistui luomaan pidempiä hyökkäyksiä, mutta vaarallisia maalipaikkoja ei nähty.

Nopsa sai lisättyä johtoaan 70. minuutilla kun Rasmus Rainikka purki Jäppärän hyökkäyksen ja lähetti Konsta Kosolan vasemmalta laidalta läpiajoon. Kosolan vahva yksilösuoritus ja haasto puolustajasta palkittiin illan toisella maalilla.

Kolmannen maalin jälkeen peli muuttui hermostuneemmaksi eikä organisoituja hyökkäyksiä juurikaan saatu luotua, vaan pallosta luovuttiin herkästi.

Kotijoukkueen kavennus nähtiin 82.minuutilla kun Jäppärä hyökkäsi vasemmalta laidalta ja Santeri Harjula pääsi vetämään rangaistusalueen tuntumasta kavennuksen alakulmaan. Ottelun viimeinen 10min olikin valtaisaa taistelua Järvelän katsoman janotessa tasoitusta, mutta Nopsan johtoasema piti loppuun saakka.

FC Kuusysistä Nopsaan siirtynyt Samuel Luomaa pelasi debyyttiottelussaan vahvasti keskuspuolustajan paikalla yhdessä toppariparinsa Rasmus Rainikan kanssa.